استان آذربایجان شرقی


راهنمای سفر استان آذربایجان شرقی

آذربایجان سرِ سرفراز ایران با برخورداری از موقعیت خاص جغرافیایی یکی از مناطق استراتژیک و حائز اهمیت کشور به شمار می رود.استان آذربایجان شرقی قسمتى از فلات پهناور ایران با وسعت 45481 مترمربع و بر اساس آخرین تقسیمات کشورى داراى 21 شهرستان، 44 بخش و 62 شهر به مرکزیت تبریز است. این استان با کشورهای جمهوری آذربایجان، ارمنستان و جمهورى خودمختار نخجوان مرز مشترک دارد و از طریق استان هاى آذربایجان غربى و کردستان به کشورهاى ترکیه و عراق متصل می شود. از غرب و جنوب غربى با استان آذربایجان غربی، از شرق با استان اردبیل و از جنوب شرقی با استان زنجان همسایه است. وجود مناطق کوهستانى و جلگه ای در این استان تنوع اقلیمى ویژه ای به آن بخشیده است به طوریکه آب و هواى آن تحت تاثیر اقلیم مدیترانه اى سردسیر شمالى و اقلیم خزرى می باشد و شامل آب و هوای سرد، معتدل و گرم است که همین تنوع آب و هوایی پتانسیل کم نظیری برای گردشگری فراهم نموده است. این استان به جهت برخورداری از آثار شگفت انگیز تاریخی، فرهنگی و طبیعی همچون بازار تاریخی تبریز، کلیسای سنت استپانوس، روستای منحصر بفرد صخره ای کندوان و ... ، جاذبه ها و اماکن تفریحی ارزنده، سنت ها و آئین های اصیلِ بومی و نیز به پشتوانه پیشینه مثال زدنی در سیاست، اقتصاد و تجارت و فرهنگ و هنر یکی از استانهای صاحب جایگاه در جذب گردشگر داخلی و خارجی به شمار می رود. اینک آذربایجان شرقی با سرگذشتی به 8 هزاره ساله، سربلند و میهمان پرور به رسم اصیل ایران اسلامی با آغوشی گشوده میزبان قدم های پر مهر گردشگران و میهمانان است.

صنایع دستی

هر یک از شهرستان های آذربایجان شرقی به صنعت دستی خاص شهره هستند قالی تبریز از معروف ترین قالی های ایران است که به طور عمده در مرکز استان و روستا های اطراف تهیه می شود.نقره سازی و نقره کوبی نیز از ظریف ترین صنایع دستی استان آذربایجان شرقی است که بیشتر در شهرستان تبریز انجام می شود . ورنی بافی مهم ترین صنایع عشایری استان آذربایجان شرقی است. ورنی نوعی گلیم ریز بافت فرش نما است که دارای بافت و طرح خاصی است و جز در استان آذربایجان شرقی در کمتر منطقه ای از ایران بافته میشود . نقش هایی که به وسیله بافندگان بر روی ورنی تصویر می شوند ذهنی بوده و بنا به ذوق و سلیقه بافندگان طراحی و بافته می شود.

سوغات و گیاهان دارویی

شیرینی قورابیه تبریز ,نوقا,اریس, شکلات تسبیحی,لوز تبریز, سوجوق مراغه, آجیل مخصوص تبریز , انواع خشکبار از قبیل برگه هلو,زردآلو خشک,کشمش ,عسل طبیعی کوهستان سهند,گردوی اسکو صابون مراغه,فرش هریس,قالیچه های خوش نقش تبریز,محصولات چرمی تبریز و ... آذربایجان شرقی از نظر تنوع گیاهی، دومین استان بعد از کردستان است و از نظر حجم و سطح زیرکشت گیاهان دارویی بیشترین تولید را از آن خود ساخته است.آذربایجان شرقی استعداد خوبی برای کشت و تولید سماق، گ لمحمدی، زالزالک، ذغال اخته و... دارد.

آب و هوای استان آذربایجان شرقی

استان آذربایجان شرقی به دلیل داشتن وسعت زیاد دارای آب و هوای متنوع می باشد. ولی به طور کلی سرد و خشک است به علت تنوع توپو گرافیکی از اقلیم های متفاوتی برخوردار است. این استان همواره تحت تاثیر بادهای سرد شمالی و سیبری و بادهای مرطوب دریای سیاه و مدیترانه و اقیانوس اطلس قرار گرفته است.

شکم گردی در استان آذربایجان شرقی

اگر قصد مسافرت به این استان را دارید حتما دویماج (خوراکی سنتی از آذربایجان شرقی در تبریز) را امتحان کنید! کوفته تبریزی، اوماج آشی (آش اوماج ) اوماج حالواسی (حلوای اوماج)، قویماق و قایقاناق از جمله غذاهای سنتی آذربایجان به حساب می‌آیند که می‌توانید برای صبحانه ازین غذا حتما استفاده کنید.

تبریز

اسمش که می‌آید ناخودآگاه دل آدم برای کوفته تبریزی پر می‌کشد، کوفته تبریزی مشهورترین غذای آذربایجان شرقی است. فوت کوزه‌گری لازم دارد تا موقع پختن از هم باز نشود. پیخاخ قیمه هم خوراکی لذیذ از گوشت و پیاز و زعفران و خلال بادام است که چشیدن آن‌ را پیشنهاد می‌کنیم. خورشت هویج هم یک خورشت آذری است. شیرینی قرابیه، نوقا و حلوا گردویی هم از انواع شیرینی‌ این استان است.

از نقطه نظر کاربران درباره استان آذربایجان شرقی
نام شما