نپال

معابد بودایی در دامنه کوه های هیمالیا


راهنمای سفر نپال

نپال کشوری کوهستانی و محصور در خشکی است که در داخل ناحیه ی مرزی کشور هندوستان واقع شده و با کشور چین همسایه می باشد.در واقع کشور نپال را از شمال ،کشور چین و از جنوب، شرق و غرب کشور هند احاطه کرده است.پایتخت نپال شهر کاتماندو است که پرجمعیت ترین شهر آن نیز محسوب می شود. نپال سرزمینی با خاک حاصلخیز است که بیشتر آن در کوهپایه های هیمالیا قرار گرفته است.

کلمه «نپال» در زبان سانسکریت به معنای پایین کوه است و اشاره به کوهپایه های رشته کوه هیمالیا دارد.

کشور نپال قبلا تحت حکمرانی پادشاهان بوده است. در ۱۷۶۸ حاکم شاهزاده‌نشین گورخا در غرب، دره کاتماندو را فتح کرد و دوره گسترشی را شروع نمود که با شکست خوردن از چینی‌ها در تبت در سال ۱۷۹۲ و از بریتانیایی‌ها در هند در سال ۱۸۱۶ پایان یافت. از ۱۸۴۶ تا ۱۹۵۰ خاندان رانا در مقام وزیران ارشد که پادشاهانی ضعیف بودند حکمرانی کردند. در سال 2007 بعد از 240 سال نظام حکومتی از شاهنشاهی به پارلمانی تغییر می کند و رام باران به عنوان اولین رئیس جمهور روی کار می آید.

کشور نپال عضو سارک یا به عبارتی اتحادیه همکاری‌های منطقه‌ای جنوب آسیا می باشد و دبیرخانه سارک نیز در شهر کاتماندو نپال واقع شده است.

موقعیت: جنوب قاره آسیا

پایتخت: کاتماندو

زبان: نپالی

دین رسمی: هندوئیسم

ساعت محلی: دو ساعت و پانزده دقیقه جلوتر از ایران

پول رایج: روپیه ی نپال

وسعت: 148 هزار کیلومتر مربع

جمعیت: 29 میلیون نفر

شهرهای مهم گردشگری: کاتماندو، لومبینی، پخارا، هاکتاپور، چیتوان، نواکوت، پانائوتی، پاتان، جانکاپور، بختاپور

آب و هوای نپال

آب و هوای غالب: نیمه استوایی

قرارگیری نپال در رشته کوه های هیمالیا سبب شده که آب و هوای نپال از استوایی به بسیار سرد متغیر باشد.نپال کشوری پنج فصل بوده و فصل موسمی را نیز دارا می باشد. قسمت های جنوبی نپال آب و هوایی استوایی داشته که مشابه آب و هوای هندوستان است.آب و هوای قسمت های شمالی نپال مشابه تبت و رشته کوه های هیمالیا است که از آب و هوایی بسیار سرد برخوردار می باشد.

بهترین زمان برای سفر به نپال از اواخر ماه فوریه تا اواسط ماه آپریل است.اگر قصد کوه نوردی و مشاهده ی چشم اندازهای بی نظیر رشته کوه های هیمالیا را دارید بهتر است از اواخر سپتامبر تا اوایل ماه دسامبر به کشور نپال سفر کنید.

بهتر است درباره نپال بدانید...

دانستن این اطلاعات در سفر به نپال به شما کمک می کند

* نپال کشوری تاریخی بوده و قدمت آن به یازده هزار سال پیش بازمی گردد.

* در نپال بعضی از اسم ها میان مردم رواج زیادی داشته و باعث شده بسیاری از نام ها شبیه به هم باشند. از بیشترین اسم های انتخابی می توان «بهادر»، «گورونگ»، تاپا و تمنگ را نام برد.

* شهر کاتماندو نپال با 50 میکروگرم ذرات معلق در هر متر مکعب رتبه نهم را در لیست آلوده ترین شهرهای جهان را دارد.

* مردم نپال به تعدد خدایان اعتقاد داشته و بیش از 3300 خدا دارند. «راما»، «بیشنو»، «ماهسور»، «شیوا» و «گانش» از جمله خدایان آیین هندو هستند.

* در کشور نپال می توانید با مرتاض ها از نزدیک دیدار کنید. مرتاض ها یا همان یوگی ها افرادی هستند که تمام طول عمر خود را صرف عبادت می کنند و از تمام لذت های دنیا دست می کشند. راه رفتن بر روی ذغال گداخته، آب و غذا نخوردن به مدت طولانی، نگه داشتن دست در هوا طی ماه ها یا حتی سال ها و وارد کردن سیخ در گوش، تنها بخشی از کارهای عجیب و شگفت انگیز مرتاض ها می باشد.

* در شهر کاتماندو نپال هرساله جشن ها و فستیوال های مختلفی برگزار می شود که از بین آن ها می توان فستیوال هولی یا جشنواره رنگ ها، جشن باران و جشن بیسکت جاترا را نام برد.

* پرچم کشور نپال به صورت دو مثلث روی هم می باشد و تنها پرچمی است که به صورت مستطیل نمی باشد.

* قله اورست با ۸٬۸۴۰ متر ارتفاع، بلندترین قله جهان است که در رشته کوه هیمالیا و در کشور نپال قرار گرفته است.

* از میان 14 قله مرتفع جهان که همگی بیش از هشت هزار متر ارتفاع دارند، هشت قله در کشور نپال واقع شده است.

* شرپا (Sherpa) گروهی از افراد بومی مقیم نپال هستند که بالغ بر 500 سال در کوه ها زندگی میکردند. از نظر شرپاها قله اورست مقدس بوده و بنابراین هیچوقت به آن صعود نمیکردند.

* شرپا به معنی مردمان شرق است. امروزه در اصطلاح کوهنوردی به افرادی گفته می‌شود که در ازای مبلغی کوله ها و وسایل کوهنوردان را بالا میبرند. بعضی شرپاها به دلیل تجربیات فراوانی که در صعود به قلل بلند منطقه داشته‌اند، مشاوران خوبی برای کوهنوردان حرفه‌ای بوده و هستند.

* معروف‌ترین شرپا تنزینگ نورگای است که به همراه سر ادموند هیلاری برای نخستین بار اورست را فتح کردند.

جاذبه های گردشگری:

اورست، پارک صلح لومبینی، پارک ملی چیتوان، بازار آسان، موزه نپال، گنبد بودهاناث، قصر گورخا دوربار، برج داراها، سوایامبونات، موکتیناس، مرکز توسعه زنان جاناکپور، دریاچه فوا.





شکم گردی در نپال

باتوجه به وجود اقوام مختلف در نپال، غذاهای این کشور دارای تنوع بسیار زیادی است. برخی کارشناسان نپال را کشور هزار ادویه خوانده‌اند.
غذاهای نپال طعمی منحصر به فرد دارند و از ارزش غذایی بالایی نیز برخوردارند. در بیشتر غذاهای نپال می‌توان سیر، سرکه، خردل و فلفل تند را یافت.

از آنجایی که برنج یکی از اصلی‌ترین محصولات غذایی نپال محسوب می‌شود، می‌توان در بیشتر مناطق این کشور مصرف این محصول را مشاهده کرد.
«دال» یکی از خوشمزه‌ترین، محبوب‌ترین و پرمصرف‌ترین غذاها در نپال محسوب می‌شود. این غذا از حبوبات، مخصوصاً عدس، پودر کاری و برنج تهیه می‌شود و رنگ و عطر و طعم بسیار خوبی دارد.
نپالی‌ها علاقه خاصی به خوردن اسنک دارند. از این رو می‌توان به آسانی در جای جای این کشور فروشندگان دوره‌گردی را دید که اسنک می‌فروشند.



از نقطه نظر کاربران درباره نپال
نام شما