تورهای تاجیکستان

آشنایی با دیدنی های معروف تاجیکستان

مسافرت به تاجیکستان و بازدید از دیدنی‌های معروف این کشور، فرصتی بی‌نظیر برای لذت از فرهنگ، طبیعت و تاریخ این کشور است. مناظر طبیعی تاجیکستان با کوه‌ها و دره‌های سبز، دریاچه‌های آبی و رودخانه‌های پرآب بی‌نظیر به بازدیدکنندگان فرصت می‌دهند تا از زیبایی طبیعت لذت ببرند و ارتباطی عمیق‌تر با محیط زیست برقرار کنند. علاوه بر این، آثار باستانی مانند مسجد موجب شده تا بازدیدکنندگان غرق در تاریخ و هنر این منطقه شوند و یک سفر بیاد ماندنی را تجربه کنند.

تاجیکستان منتظر شماست! برای آشنایی با شگفتی‌های این کشور، با ما تماس بگیرید! 02188200205

شهر دوشنبه

دوشنبه یکی از بزرگ‌ترین، گران‌ترین و پرتوریست‌ترین شهرهای تاجیکستان و پایتخت این کشور است. این شهر بهترین مقصد برای تحصیل در میان شهرهای تاجیکستان شناخته می‌شود و جاذبه‌های گردشگری بسیاری دارد و برای اقامت و بازدید بسیار مناسب هستند.

موزه ملی تاجیکستان یکی از مشهورترین جاهای دیدنی تاجیکستان که در شهر دوشنبه قرار دارد. این موزه دارای 22 سالن بزرگ و کوچک است. یکی از مهم‌ترین آثار آن، مجسمه بودا با بیش از 1600 سال قدمت است. پارک رودکی یکی از معروف‌ترین جاذبه‌های شهر دوشنبه که به افتخار شاعر بزرگ پارسی، نام‌گذاری شده است. این پارک در میدان اصلی شهر و با مجسمه رودکی در آن، یک مکان زیبا و سرسبز برای گردش و لذت بردن از منظره شهر است.

تیرک دوشنبه یا همان میله‌پرچم تاجیکستان در مقابل کاخ ملل و با طول 165 متر، در گذشته بلندترین میله پرچم دنیا بوده است. پارچان در محوطه بیرونی کتابخانه ملی دوشنبه، باریک و سفید، بنای زیبای پارچان از سنگ مرمر ساخته شده است. بر روی این بنا نشان ملی تاجیکستان با رنگ طلایی نصب شده است و نمادی از تاریخ و فرهنگ این کشور است.

بنای یادبود اسماعیل سامانی

بنای یادبود اسماعیل سامانی بر بلندترین قله شهر دوشنبه قرار دارد و به یاد امیر اسماعیل سامانی، پادشاه نیک سلسله سامانیان، ساخته شده است و نقش بزرگی در توسعه فرهنگ و ادبیات فارسی داشته است.

قلعه حصار

قلعه حصار در 30 کیلومتری شهر دوشنبه، این قلعه تاریخی به عنوان بخشی از فرهنگ و تمدن تاجیکستان نماد سابقه طولانی این سرزمین است و تصویر آن روی اسکناس‌های ۲۰ سامانی نیز مشاهده می‌شود.

تاریخ و فرهنگ شهر خجند

شهر خجند با ۲۵۰۰ سال تاریخ یکی از باستانی‌ترین شهرهای تاجیکستان و جهان است. در دوران امپراطوری شوروی، به نام لنین‌آباد شناخته می‌شد و امروز با جمعیتی حدود صد و پنجاه‌هزار نفر، مرکز استان سُغد در شمال‌غربی تاجیکستان است.

شهر خجند به دلیل پارک‌های سرسبز، بلوارهای زیبا و سواحل آرامش‌بخش رودخانه، به یکی از شهرهایی با فرهنگ منحصر به فرد و توسعه بالا تبدیل شده است. با بازدید از جاذبه‌های زیبای این شهر مانند موزه تاریخی خجند، میدان رگستان، آرامگاه شیخ مسلیح‌الدین، قلعه خجند و سایر ساختمان‌های دوران اتحاد جماهیر شوروی، مسافر احساس می‌کند که در گذشته‌ قدم میزنند.

پنجشنبه‌ بازار، قلب پویای خجند

پنجشنبه‌ بازار یکی از بازارهای معروف خجند است و دارای یک سالن بزرگ با ورودی قوسی شکل با رنگ‌های سبز و صورتی است. دو مجسمه طلاکاری‌شده از یک زن و یک مرد در ورودی بازار نصب شده‌اند. در این بازار پر رنگ و زیبا انواع صنایع دستی تاجیکستان را بخرید

پنجیکنت، نمادی از گذشته باستانی

پنجیکنت یکی از شهرهای باستانی در غرب تاجیکستان است. این شهر به عنوان مرکز فرهنگ و صنایع دستی امپراتوری سُغدی باستان محسوب می‌شود. در حال حاضر، موزه‌ای کوچک نیز در این منطقه وجود دارد و بازدیدکنندگان را با تاریخ پرشکوه این منطقه آشنا می‌کند.

دریاچه هفت کول (Seven Lake)

دریاچه هفت کول شامل هفت دریاچه یا کول است که در دره‌ای کوهستانی به نام شِنگ در ناحیه پنجکنت قرار دارد. این دریاچه‌ها به خاطر زلزله‌هایی که زمان وقوع آنها مشخص نیست، شکل گرفته‌اند. در گذشته آسایشگاهی داشته که محل استراحت برخی از ساکنان محلی از شهر پنجکنت بوده است. اما در سال‌های اخیر، به دلیل سیلاب‌های شدید، این آسایشگاه خراب شده است.

پارک Kamoli Khujand در شهر خجند

کمال خجندی صوفی ایرانی و شاعر غزلی ایرانی قرن چهاردهم بود. او در خجند، پایتخت امروز سغد در تاجیکستان به دنیا آمد. وی در تبریز زیست و در سال 1400 میلادی (807 هجری قمری) درگذشت. او از جمله شاعران بزرگ رمانتیک قرن چهاردهم، مانند امیرخسرو دهلوی، خواجو کرمانی و حافظ به شمار می رود. او هم عصر حافظ بود. صادق هدایت، رمان‌نویس و داستان‌نویس مدرن ایرانی و خانواده‌اش ریشه‌ی خود را به کمال خجندی می‌رسانند. آرامگاه خجندی در آرامگاه دو کمال تبریز در کنار آرامگاه کمال الدین بهزاد قرار دارد. مجسمه کمال خجندی نیز در این نزدیکی وجود دارد. در سال 1996، یک بنای یادبود و موزه در زادگاه شاعر در تاجیکستان برپا شد.

دریاچه Kairakum Lake خجند

دریاچه کایراکم در ناحیه غفوروف در استان سغد غربی، در شمال تاجیکستان است. در سال 2016، این دریاچه توسط پارلمان این کشور به دریای تاجیک تغییر نام داد. این دریاچه در قسمت غربی دره فرغانه بر روی رودخانه سیر دریا قرار دارد. مرکز استان خجند در حدود 15 کیلومتری (9.3 مایلی) غرب سد قرار دارد.

تور نوروز تاجیکستان

نوروز به عنوان یک جشن ملی باستانی در تاجیکستان، روز آغاز سال در تقویم ایرانی، کلید دوستی ها و احیای طبیعت در این کشور است. جشن‌های نوروزی برای هزاران سال در تاجیکستان توسط مردمی از اقوام مختلف و پیشینه‌های مذهبی برگزار می‌شد، اما این آیین‌ها توسط حکومت شوروی برای چند سال در این کشور محدود شد.

با این حال، استقلال کشور احیای آداب و رسوم قدیمی را به همراه داشت و نوروز را به نماد فرهنگ و هویت تاجیکی دوباره نشان داد. امام علی رحمان رئیس جمهور فعلی تاجیکستان بر اهمیت رعایت سنت های نوروزی از سال 2011 تاکید کرده است.

تاجیک ها جشن های خود را یک ماه قبل از اعتدال بهاری آغاز می کنند. سه روز اول آخرین ماه سال با گردهمایی اعضای خانواده، اقوام یا دوستانی که دور آتش می‌نشینند و همراه آهنگ، موسیقی و بازی جشن برگزار می کنند. این به "Hout" معروف است که نام آخرین ماه تقویمی است. جشن‌های نوروزی در روز اعتدال نجومی شمال که معمولاً در 21 مارس اتفاق می‌افتد، در این کشور «خیدیر ایام» (عید بزرگ) نامیده می‌شود.

آداب و رسوم مربوطه شامل آداب ویژه ای است که آرزوی سلامتی، سعادت، برکت و فراوانی را دارند. تاجیک ها با پرداخت بدهی و بخشش توهین های کهنه، از نظر روحی نیز برای نوروز آماده می شوند.

"گل گردانی" یکی دیگر از رسوم خاص تاجیکستان است. تاجیک ها با خواندن آوازهای محلی و رقصیدن این جشن را به افتخار بهار و شکوفایی طبیعت برگزار می کنند. چیدن گل در دامنه کوه ها مژده پایان زمستان و آغاز سال جدید کشاورزی را می دهد. 

مردم در خیدیر ایام لباس تمیزی به تن می کنند که نمادی از پاک شدن کامل است. آیین‌های آتش‌سوزی که به ریشه زرتشتی این عید برمی‌گردد در این روز واجب است. همه اعضای خانواده در این کار شرکت می کنند و کشاورزان برنج، نان و سایر غذاهای مخصوص تهیه می کنند. همه اعضای خانواده دور یک آتش یا مشعل روشن جمع می شوند و به نشانه امید در برابر بهترین ها می چرخند. زنان تاجیک «سومانک» را تهیه می‌کنند، خمیری سنتی که مخصوص عید نوروز درست می‌شود و همانند ایرانی‌ها دور سفره «هفت سین» جمع می‌شوند و سال نو را گرامی می‌دارند.

شعر فارسی و زمزمه آوازهای فارسی در آداب و رسوم نوروزی تاجیکستان جایگاه ویژه ای دارد. نمونه خوبی از اعتبار و احترام تاجیک ها به نوروز در استان خودمختار گورنو-بدخشان تاجیکستان اتفاق می افتد، جایی که اکثر نوزادان تازه متولد شده در 20 تا 21 مارس «نوروز»، «نوروزشاه» یا «نوروزگل» برای دختران نامیده می شوند.

به طور کلی، سنت های نوروزی برای استقبال از بهار از نسلی به نسل دیگر در طول هزاره گذشته در تاجیکستان منتقل شده است و فرصتی را فراهم می کند که نه تنها از آداب و رسوم و سنت های فرهنگی کهن محافظت کنیم، بلکه از صلح و همبستگی در شهرها و جوامع امروزی نیز لذت ببریم. 

سوالات متداول تور تاجیکستان

1- چه هزینه هایی اضافه بر سازمان باید برای تور تاجیکستان در نظر بگیریم؟

به طور میانگین برای هر وعده غذایی (ناهار و شام) بین 5 تا 10 دلار باید در نظر گرفت و البته هزینه هایی همچون گشت های اختیاری بنا به میل مسافر نیز وجود دارد.

2- چه نوع واکسن های کوید مورد تایید تور تاجیکستان هستند؟

برای شرکت در تور گروهی تاجیکستان، مسافر می بایست 2 دوز از واکسن های معتبر (به جز برکت) را تزریق کرده باشد و در گواهی واکسن انگلیسی نوع واکسن، تاریخ تزریق، نام شخص، شماره پاسپورت، تاریخ تولد شخص می بایست ذکر شود. 

 

3- آیا سفر به تاجیکستان به صورت انفرادی امکان پذیر است؟ 

بله، متقاضیان می توانند با کانترهای فروش تور خارجی آژانس ماهبان تماس بگیرند و از جزییات و هزینه تور انفرادی تاجیکستان مطلع شوند.