سوباتان

تور سوباتان | بهار 1403 | قیمت تور سوباتان از تهران


راهنمای سفر سوباتان

تور سوباتان یکی از بی نظیر ترین سفرهای طبیعت گردی می باشد. بهترین زمان بابت تور سوباتان چه فصلی است! در این مطلب قصد داریم به شما بگوییم چگونه توسط ماهبان تور با تور سوباتان همراه شوید تا کمی بیشتر از این طبیعت زیبای تالش بدانید.

ییلاق سوباتان

ییلاق سوباتان که در زبان محلی تالشی به آن «سووتون» می‌گویند، یکی از جاهای دیدنی تالش است. این ییلاق در قسمت غربی شهرستان تالش قرار دارد و به خاطر چمنزارها و گلزارهای مختلف، بین گردشگران خیلی محبوب است.

این ییلاق چشمه‌های زیادی دارد و یکی از آن چیزهایی که در سفر به اینجا شما را شگفت‌زده می‌کند، دویدن اسب‌ها از یک طرف دشت به طرف دیگر است. وقتی ۳ یا ۴ سالم بود، دایی من یک اسب قهوه‌ای داشت. من این اسب را فقط از فاصله دور دیده بودم، چون کوچک بودم و آن اسب قهوه‌ای در چشم‌هایم بزرگ جلوه می‌کرد؛ اما وقتی پا به ییلاق سوباتان تالش گذاشتم و چند اسب را دیدم که بدون زین و آزاد برای خودشان می‌دوند و یال‌هایشان میان باد می‌رقصد، تازه فهمیدم خدا عجب موجود زیبایی خلق کرده است. واقعا که اسب نجیب و زیباست و این صفت برازنده اوست.

روستای سوباتان در ارتفاع ۱۹۰۰ متری تا ۲۵۰۰ متری از سطح دریا واقع شده است. شاید شما هم مثل من داستان این ارتفاع از سطح دریا را ندانید. پس بگذارید برایتان بگویم که به ازای هر ۱۰۰۰ متر افزایش ارتفاع از سطح دریا حدود ۶.۱ درجه کاهش دما و به ازای هر ۳۰۰ متر افزایش ارتفاع از سطح دریا، اشعه ماوراءبنفش خورشید ۴% افزایش پیدا می‌کند.

حالا می‌دانید با افزایش ارتفاع از سطح دریا، دمای یک منطقه کمتر می‌شود و اشعه ماوراءبنفش خورشید بیشتر. پس سوباتان خنک است، ختم کلام.

ییلاق سوباتان تالش که یکی از جاهای دیدنی گیلان است، به دلیل این تفاوت ارتفاع از سطح دریا، تابستان‌هایی خنک و در عوض زمستان‌هایی خیلی سرد دارد. جالب است که در تابستان هم می‌توانید بعضی نقطه‌های مرتفع را ببینید که هنوز لکه‌های سفید رنگ برف را دارند. اینجا هوا خوبِ خوب است، انگار که در محل تلاقی دشت و ابرها ایستاده‌اید.

ییلاق سوباتان تالش، این زیباترین جاهای دیدنی گیلان، در ۲۲ کیلومتری شهر «لیسار» و ۳۶ کیلومتری شهر «تالش» قرار دارد. فاصله این روستا تا دریاچه «نئور» فقط ۲۱ کیلومتر است و می‌توانید همزمان با سفر به سوباتان از دریاچه هم بازدید کنید.

روستای سوباتان از شرق به جنگل‌های تالش، از غرب به دریاچه نئور، از شمال به رودخانه لیسار و از جنوب به ییلاق آسبومار جوکندان می‌رسد. پس با سفر به این منطقه یک تیر و چند نشان می‌زنید.

سوباتانی‌ها به چه زبانی صحبت می‌کنند؟

یکی از مواردی که در مورد ویژگی‌های فرهنگی و زبان مردم ییلاق سوباتان بررسی شده، رواج زبان‌های تالشی و ترکی کنار هم است. زبان تالشی، زبان باز مانده از زبان مادی و پهلوی اشکانی است. به عبارتی زبان تالشی و تاتی را بازمانده‌ای از گویش‌های زبان پهلوی می‌دانند و شباهت زیادی به زبان اوستایی دارد.

تالشی درحال‌حاضر یکی از قدیمی‌ترین زبان‌های باقی‌مانده از ایران باستان است. پس می‌توانیم بگوییم زبان تالشی از زبان ترکی قدیمی‌تر است. خیلی از مردم روی ترکی بودن زبان ییلاق سوباتان تالش تاکید دارند، اما نام‌های اطراف این منطقه مثل لیسار و قلعه بین هردشت، هیچ‌کدام ترکی نیستند.

چرخ اقتصاد سوباتان چطور می‌چرخد؟

مردم بومی منطقه سوباتان بیشتر دام‌دار هستند و فعالیت‌های اقتصادی آن‌ها محدود به پرورش دام است. مردم روستای سوباتان زندگی ساده‌ای دارند و برخی از آن‌ها از طریق اجاره اقامتگاه به گردشگران زندگی می‌کنند.

البته تعداد این اقامتگاه‌ها خیلی کم است چون اکثر گردشگرها اقامت در چادر و کمپ زدن را ترجیح می‌دهند. از خانه‌های کوچک مثل قوطی کبریت بیرون آمده‌ایم تا در دشت زیبای سوباتان طبیعت را دور و بر خود ببنیم. پس چه چیزی بهتر از اینکه وقتی چشم باز می‌کنید به جای دیوار، طبیعت را ببینید.

از نقطه نظر کاربران درباره سوباتان
نام شما