استان آذربایجان غربی


تور استان آذربایجان غربی

امتیاز 5 از 5 | از بین 1 امتیاز دهنده به استان آذربایجان غربی
راهنمای سفر استان آذربایجان غربی

استان آذربایجان غربی با احتساب دریاچه ارومیه حدود 43660 کیلومتر مربع مساحت دارد . این استان در شمالغرب ایران بوده و 25/2 درصد از مساحت کل کشور را تشکیل می دهد . این استان از طرف شمال و شمال شرق با جمهوری آذربایجان و ارمنستان و از طرف غرب با کشورهای ترکیه و عراق و از طرف جنوب با استان کردستان و از شرق با آذربایجان شرقی و زنجان همسایه می باشد. مرکز آن شهر تاریخی ارومیه است و از شهرهای مهم آن می توان: بوکان، پیرانشهر، تکاب، خوی، سردشت، سلماس، ماکو، میاندوآب، مهاباد و نقده را نام برد.

صنایع دستی

در استان آذربایجان غربی بیش از چهل رشته صنایع دستی در زمینه های مختلف شامل نساجی سنتی ، رودوزیهای سنتی ، بافته های قالی ، پوشاك سنتی ، سفال و سرامیک ، صنایع دستی چرمی ، صنایع دستی فلزی ، هنرهای چوب ، صنایع دستی روی شیشه و دیگر پیشه های سنتی وابسته به صنایع دستی مثل رنگرزی گیاهی ، نخ ریسی سنتی ، رفوگری وغیره فعال است و به شیوه بسیار زیبا و کاربردی توسط هنرمندان استان تولید می شود . منبت چوب ، معرق چوب ، ساخت ساز ، ریزه کاری و نازک کاری چوب ، پیکر تراشی و مجسمه سازی ، خراطی چوب ، مشبک چوب ، نساجی سنتی ، شیشه گری حرارتی ، سوته، تراش سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی ، تذهیب و نگار گری ، حصیر بافی ، رودوزیهای الحاقی ، پوشاك سنتی استان

سوغات و گیاهان دارویی

انواع عرقیات گیاهی ارومیه مانند عرق بیدمشک ، بادرنجبویه ، عرق نعناع ، گلاب و ... انواع نقل شامل گردویی ، بادامی ، بیدمشک حلوای هویج حلوای دوشاب، حلوای گردو ، حلوای شیره انگور ،  انواع محصولات باغی و کشاورزی شامل انگور ، سیب درختی ، گردو و بیدمشک ، عسل ، انواع توت ارومیه ، تخمه آفتابگردان خوی ، کشمش.  لبنیات مانندکره و پنیرهای محلی. داروهای گیاهی استان آذربایجان غربی به سبب برخورداری از اوضاع جغرافیایی و تنوع آب و هوایی و بارش های مناسب به ویترینی از انواع گیاهان دارویی و منابع طب سنتی تبدیل شده است. گونه گیاهی دارویی در استان می روید که چوبان کبریتی ، بادرنجبویه ، شب بو ، ختمی ،آجی بیان و شیرین بیان ، ثعلب ، مرزه ، اسپناخ ، ایت بورنی ، داغ قارپیزی ، مندی ، داغ سقزی ، یمیشان .

آب و هوای استان آذربایجان غربی

استان آذربایجان غربی یکی از مناطق کوهستانی کشور است که توپوگرافی متنوع و گسترده ای دارد . در سراسر ناحیه هم مرز آن با کشور ترکیه و عراق کوه های مرتفع برف گیری از شمال به جنوب کشیده شده است . آب های حاصل از ذوب برف کوه های مذکور بصورت رودخانه های متعددی در دره های منطقه جریان دارد . این استان آب و هوای متنوعی دارد که سبب ایجاد جاذبه های طبیعی متعدد شده است . استان آذربایجان غربی بیشتر تحت تأثیر جریان هوای مرطوب اقیانوس اطلس و دریای مدیترانه است . و در برخی از ماه های زمستان ، توده هوای سردی از طرف شمال ، هوای مدیترانه ای آن را متأثر کرده و موجب کاهش قابل توجه دما میشود . دمای هوایی این استان در تابستان معمولاً از 40 درجه سانتی گراد تجاوز نمی کند و در زمستان بسیار سرد و دارای بارش برف متناوب می باشد . وجود چشمه های آب معدنی و بارندگی زیاد از دیگر ویژگی های آب و هوایی این منطقه است .

شکم گردی در استان آذربایجان غربی

گاتخ شورباسی (آبگوشت ماست) و قورت شورباسی (ّآبگوشت کشک) و چهمجه (غذای محلی درشهرستان نقده (سلدوز) که با برنج گوشت غاز ویک گیاه صحرایی به نام اولیک تهیه می‌شود. یارما آشی و یارما شورباسی(آش وشوربای بلغور) ازدیگر غذاهای مرسوم ومحلی این استان است. همچنین در شهرستان‌های خوی و ماکو کله‌جوش با گیاه محلی که در بهار می‌روید واله‌گز نام دارد می‌پزند که خیلی خوشمزه است البته آب ماهیچه لپه برنج و بلغور، پیاز و نعناع و سیرداغ دیگر مخلفات این غذا است. یک غذای مجلسی هم که دیگر در مهمانی‌های ارومیه جای خودش را پیدا کرده خوراک خوشمزه قفقازی است.همچنین از سوغاتی های خوشمزه این استان می توان به نقل، حلوای هویج و گردو، عسل، باستخ (لوزانک)، تخمه و تنور‌شیرینی‌سی می توان اشاره کرد.

از نقطه نظر کاربران درباره استان آذربایجان غربی
نام شما