استان فارس


تور استان فارس

امتیاز 5 از 5 | از بین 4 امتیاز دهنده به استان فارس
راهنمای سفر استان فارس

فارس یکی از استان های جنوبی کشور است که در طول تاریخ همواره یکی از مراکز شکوفایی و گسترش تمدن پارسی در نقاط گوناگون جهان به شمار می آمده است. وجود بناهای تاریخی ارزشمندی چون مجموعه جهانی پاسارگاد، مجموعه میراث جهانی تخت جمشید، شهر تاریخی بیشاپور، شهر گور و کاخ اردشیر بابکان فیروزآباد و... در این استان بیانگر فرهنگ و تمدن درخشان تاریخی ایران زمین می باشند. این استان، مرکز امپراتوری های بزرگی مانند هخامنشیان و ساسانیان بوده است. پیش از اسلام دو پادشاه بزرگ ایرانی به نام های « اردشیر بابکان » و « کورش » از این ناحیه برخاستند و به ترتیب سلسله های بزرگ هخامنشیان به پایتختی « پاسارگاد» و « تخت جمشید» و ساسانیان به پایتختی « فیروزآباد» را پدید آوردند. پس از اسلام نیز این استان مرکز سلسله های دیلمیان، اتابکان، آل بویه و زندیه بوده و در دوران قاجار نیز از مراکز مهم حکومتی بوده است. این استان بین سلسله های بسیاری دست به دست شد و آثار باستانی و تاریخی فراوانی از آنها برجای مانده که هرکدام به عنوان میراث جهانی، ارزش های خود را دارند و بازگو کننده تاریخ استان و غرب آسیا هستند. فارس از شمال با استان اصفهان، از شرق با استان های یزد و کرمان، از جنوب با استان هرمزگان و از غرب با استان های کهگیلویه و بویراحمد و بوشهر هم مرز است. زبان بیشتر مردم، فارسی است اما عشایر ترک زبان (ایل قشقایی)، به ترکی و عشایر عرب زبان (ایل عرب)، به عربی و عشایر لر ممسنی هم به گویش لری صحبت می کنند. یکی از مناطق مهم عشایری ایران، استان فارس است و ایل قشقایی با شش طایفه همچنان به کوچ روی خود در فارس ادامه می دهد.

صنایع دستی

قالی، گلیم و گبه از مهم ترین صنایع دستی استان فارس محسوب می شوند، پس از آن باید از قلم زنی روی نقره، خاتم سازی و معرق کاری، منبت کاری، نقاشی روی چوب و سفال و سرامیک، رنگرزی گیاهی خامه و ابریشم، کاشی معرق و کاشی هفت رنگ یاد کرد. از رشته های رایج در استان فارس نگارگری، گل و مرغ سازی، تذهیب و تشعیر است.

سوغات و گیاهان دارویی

ازجمله سوغات استان فارس می توان به آبلیمو، انار، انجیر، گردو، ترشیجات، بهار نارنج، عرقیات، کلوچه مسقطی، نان یوخه، خرما، زعفران ... وتولیداتی مانند چرم، نمد، کیسه حمام و سفیداب و حنا اشاره کرد. گیاهان دارویی این استان آویشن، برگ بید، ریشه مک، گل گاوزبان، راجونه یا همان رازیانه، زیتون، پرسیاوشون، درمنه، گازرون، آنغوزه یا صمغ درخت بنه (پسته کوهی)، بابونه، گل میخک، پونه کوهی، دشک، خارشتر، شاهتره، مرزنجوش، ریشه کاسنی، هلپه، کلاتین ،گل باد، او اندول، کتیرا، گلنگین، چویل، زررویی، انغوزه، کستر، سرزرد، کاکل کوتی، گل ارمنی، بهمن پیچ ،گل بنفشه، گلنار، اولیله، کالمه، برنجاس می باشد.

آب و هوای استان فارس

آب و هوای فارس در شمال سرد، در نواحی مرکزی زمستان ها معتدل و بارانی و تابستان ها گرم و خشک و در جنوب و جنوب شرقی زمستان ها معتدل و تابستان­ها بسیار گرم است. در استان فارس چهار دریاچه به نام های بختگان، مهارلو، پریشان (فامور) و کافترقرار دارند. بر پایه آخرین سرشماری، جمعیت فارس حدود 4,400,000 نفر می باشد. 

شکم گردی در استان فارس

فالوده شیرازی، شکرپنیر و بادام سوخته و مسقطی هم از شیرینی‌جات و دسرهای فارس است.کوفته هلو، رب‌پلوشیرازی، آش‌انار، قنبرپلو، کلم‌پلوی شیرازی و دو پیازه از غذاهای معروف شیرازی‌اند. انواع عرقیات معطر مثل بیدمشک و بهار نارنج از نوشیدنی‌های سنتی فارس است.

از نقطه نظر کاربران درباره استان فارس
نام شما