موزه هفت تپه يک محوطه باستانی در استان خوزستان است. موزه هفت تپه حدودا ۱۵ کيلومتری جنوب شرقی شهر شوش واقع شده است. موزه هفت تپه مجموعه‌ ای از تپه‌ های باستانی است که حدث کارشناسان براین است که شهر تيکنی يا کابناک از تمدن ايلام را درخود جای داده‌ است. با شروع جنگ تحمیلی در سال 1359 این موزه هفت تپه تعطیل گردید و بخشی از اشیای آن به تهران انتقال یافت. با شروع فعالیت پروژه هفت تپه وپس از انجام تعمیرات موزه در اسفندماه سال 1380 بعنوان موزه ونمایشگاه آثار مطالعاتی پروژه های هفت تپه و چغازنبیل بازگشایی مجدد گردید. ساختمان موزه هفت تپه مجهز به سالن نمایشگاهی، كتابخانه، آزمایشگاه، مركز كامپیوتر، سالن ترسیم سفال، انبار اشیا، كارگاه مرمت و لابراتوار عكاسی می باشد.

درفصل دوم حفاری هفت تپه با توجه به كثرت واهمیت آثار به دست آمده نیاز به ساخت موزه ای محلی در جوار محوطه تاریخی كه كاركرد این مركز پژوهشی را داشته باشد مطرح شد.به این ترتیب عملیات ساختمانی موزه ای در یک طبقه در سال 1349 آغاز شد و با اتمام عملیات موزه در اردیبهشت ماه سال 1352 افتتاح گردید. بررسی‌ های روزمینی که قبل تر رابرت مَک آدامز (Robert McC Adams) در این ناحیه انجام داده بود، نشان می‌داد که این محوطه گسترده باستانی فقط در دوره محدوده ای مسکونی بوده‌ است. مساحت محوطه درحدود ۱/۵ کیلومتر مربع و تشکیل شده از ۱۴ تپه است. در سال‌ های بعد هنگام راهسازی‌ های مربوط به شرکت نیشکر هفت‌ تپه٬ قسمتی از یک دیوار خشتی و طاقی آجری نمایان گردید و بلافاصله توسط هیأت حفاری باستان‌ شناسی به عنوان نقطه آغاز کار انتخاب و با ایجاد شبکه‌‌ های ۱۰ × ۱۰ حفاری٬ روند کار به سمت جنوب ادامه پیدا کرد که مجموع تعداد آنها حدود ۱۵۰ ترانشه می‌ باشد. در آرامگاه موجود در محوطه٬ سکوی بزرگی ایجاد شده که توسط دیوارچه‌ های کوتاهی به سه بخش تقسیم می‌ شده‌ است. در بخش شمالی هفت اسکلت قرار داشته، بخش میانی که کوچکتر از دو بخش دیگر است، بدون اسکلت و بخش جنوبی دارای دو یا سه اسکلت بوده‌است. در پای سکو در جنوبی‌ترین قسمت آرامگاه، مجاور درب ورودی تعداد ده اسکلت بصورتی بی نظم بر روی هم قرار داشتند. به این ترتیب مجموعاً حدود ۲۱ یا ۲۲ اسکلت در معبد پیدا شده‌ اند. تقسیم بندی سکوی آرامگاه به بخش‌های مختلف خود گواه اینست که این مقبره برای تدفین اشخاص متعددی ساخته شده و احتمالاً یک آرامگاه شاهی نمی‌باشد.

از اشياء مكشوفه منطقه هفت تپه می توان به موارد زیر اشاره ای داشت :

- گل نوشته ها

- مهرها و اثر مهرها

- ظروف سفالین

- تابوت ها

- اشیاء سنگی

- پیرک های سفالین :

این پیكرک ها به دو دسته انسانی وحیوانی تقسیم می شوند. پیكرک های انسانی خود شامل انواع مختلفی است مانند پیكرک های مرد و زن و نوازندگان. پیرک های حیوانی بیشتر به شكل گاو كوهاندار است كه با كوهان های بزرگ ساخته شده است. این پیكرک ها غالباٌ به روش قالب گیری ساخته شده و سپس در كوره پخته شده اند.

- سرویس های گلی

-اشیاء فلزی

- اندودهای گلی منقوش

- اشیاء تزئینی:

ازجمله مهم ترین اشیای تزیینی مكشوفه می توان به گردن بند هایی از جنس سنگ های نیمه قیمتی چون عقیق و بدل چینی وسنگ سلیمان و پلاک های منقوش از جنس گل و مفرغ و یا قیر طبیعی و دكمه های تزیینی به اشكال مختلف دایره ایی و چهار گوش و از جنس بدل چینی و یا استخوان و قطعات موزاییک با نقوش هندسی و با تركیبی از سنگ لاجورد و استخوان، صدف و مفرغ می باشد.

از نقطه نظر کاربران درباره موزه هفت تپه شوش
نام شما